Siergrassen voor in uw tuin

Bij het woord siergras, denk je vaak onbewust aan het groene gras dat je terugziet bij grasvelden, heides, weilanden en grote tuinen. Siergras is echter niet hetzelfde als het groene gras dat je onder andere terugziet op een voetbalveld. Het verschil tussen gewoon, groen gras en siergras is dat siergras er totaal anders uit ziet, maar bovendien een ander doel dient. Zoals de naam het al verklapt, wordt siergras namelijk gebruikt in tuinen en op erven, om deze tuinen en erven meer sfeer te geven. Zo zijn er vele verschillende soorten siergrassen, die allemaal een geheel eigen sfeer geven aan de tuin of het erf waar het gras geplaatst wordt.

Logo tuinplantenwinkel

 De voordelen van siergras

Steeds meer mensen kiezen ervoor om siergras te gebruiken om hun tuin net wat meer ambiance te geven. Maar hoe komt het toch dat siergras steeds meer gebruikt wordt in tuinen, terwijl andere plantsoorten verdreven worden? Dit heeft onder andere te maken met de volgende voordelen van siergras:

  1. Er zijn vele verschillende soorten siergras. Bij het aanschaffen van siergras, kun je wel kiezen uit ruim negentig verschillende soorten. Op deze manier is het gemakkelijk om een grassoort te vinden die perfect aansluit bij de andere planten in je tuin en de juiste sfeer toevoegt aan jouw tuin.
  2. Siergras blijft in de winter ook vaak mooi. Waar andere planten in de winter uitgebloeid zijn, gaan hangen en er niet meer zo mooi uit zien, is dit bij siergras niet het geval. Deze sterke tuinplant blijft namelijk ook in de winter mooi rechtop staan, waardoor de plant alsnog decoratieve waarde toevoegt aan je tuin.
  3. Siergras heeft weinig onderhoud nodig. In tegenstelling tot andere planten, hoef je siergras bijna nooit water te geven, maar eens per jaar te snoeien en geen extra plantvoeding of mest te geven voor het beste resultaat.

Wilt u meer leuke tips over tuinplanten? Kijk dan eens op ons youtube kanaal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *